Espressocupcakes med valnötter 12 st Ugnsvärme 175° C
2 ½ dl vetemjöl
1 ½ dl råsocker
½ tsk bakpulver
125 g smör, rumstempererat
2 ägg
2 tsk espressokaffepulver (finns numera på snabbkaffehyllan
i större butiker)
2 tsk kokande vatten
50 g hackade valnötter
Rör ut kaffepulvret i kokande vatten och blanda med alla
övriga ingredienser utom valnötterna. Vispa någon minut till en tjock
smet och rör sedan i de hackade valnötterna. Klicka smeten i 12 muffinsformar
som placerats i en muffinsplåt och skjuss in i ugnen i c:a 20 min. Låt svalna
på galler. Dessa kakor blir ganska torra och fasta vilket passar utmärkt till
den härliga frostingen som nu ska göras.
Kaffefrosting:
1 tsk espressokaffepulver
2 tsk kokande vatten
100 g smör, rumstempererat
2 ½ dl florsocker
Rör ut kaffepulvret i kokande vatten och vispa sedan ihop
med smör och florsocker till en slät frosting.
För att lyxa till det ytterligare, gör även en liten sats
chokladfrosting:
50 g smör, rumstempererat
Knappt 1 ½ dl florsocker
25 g kakao, siktad
1 ½ msk mjölk
Vispa smör, florsocker och kakao. Tillsätt mjölken lite i
taget och vispa rejält länge (typ 5 min) för en fluffig frosting.
Fyll en spritspåse med kaffefrostingen och försök spara
plats åt chokladfrostingen jämsides så att det kommer ut randigt och snyggt.
Toppa med en valnöt eller någon matchande sockerblomma. Starta kaffet och njut!
Hej Tina!!
SvaraRaderaGud vad goda dom ser ut!!
Det riktigt vattnas i munnen.
Kaffe och choklad är en himmelsk kombination.
Ta hand om dig/hälsar frisören
Ps Hälsa dina goa ungar.
Blir man pigg av dessa? Ser helt ljuvliga ut!
SvaraRaderaMan blir pigg som en mört strax innan man hamnar i sockerkoma! Det bästa av två världar alltså;)
SvaraRaderaTackar för receptet, kollegorna verkade blir glada.
SvaraRadera/från en som tackar så hemskt mycket för polly rocks :-)